Noutati

 


INAUGURARE

STUDIUL VECHIULUI ŞI NOULUI LEGĂMÂNT (*) [SVNL-Ci]

C U R S - I N T R O D U C T I V  /  O - T R E C E R E - Î N - R E V I S T Ă - A - T E M E L O R

După începutul din 10.10 2010 cînd s-au prezentat lecţii demonstrative în trei biserici locale din Dâmboviţa, sâmbătă 20 noiembrie 2010, a avut loc primul Curs de sinteză la Colegiul Evanghelic Dumitru Cornilescu în sala Bisericii Evanghelice „Măreţul Har” din Pucioasa, jud. Dâmboviţa, dat fiind că un număr de 10 studenţi din totalul celor înscrişi la cursuri aparţin acestei biserici.

Au fost 5 ore de încărcătură emoţională şi emulaţie academică pentru  participanţii la cursul introductiv de studiu al Vechiului şi Noului Legământ prin care dl. profesor Adrian Vasiliu a lansat tematica ce va fi parcursă de-a lungul celor 2 ani de studiu ai acestor discipline. Materia este evident vastă, acest lucru fiind arătat fie şi numai din expunerea succintă a tipurilor de probleme de abordat.

Abordarea propusă de domnul profesor Adrian Vasiliu nu este una obişnuită în şcolile teologice, aceea oferită celor ce nu au avut de a face cu expunerea îndelungată la textul biblic (aşa cum se presupune prin contrast că o au studenţii proveniţi din mediul evanghelic), ci o abordare mai directă, în miezul problematicii, urmărind mai degrabă principiile divine şi aplicabilitatea lor, decât istoricul, expunerea textului sau studiul comparativ. Desigur, şi acestea şi altele îşi vor găsi locul la timpul potrivit pentru o ilustrare mai apăsată a ţelului principal, acela de a pregăti pentru viaţa cotidiană şi mai ales cea veşnică discipoli bine antrenaţi care să ştie „să împartă drept -să explice corect- Cuvântul adevărului.” (2Timotei 2:15)Inaugurare

Următorul curs va avea loc la Biserica Evanghelică din Vălenii-de-Munte în cursul lunii decembrie.Vor urma altele în cursul lunii ianuarie 2011.

Prelegerile, deosebit de interesante, vor fi Înregistrate video şi vor fi disponibile cu titlu gratuit pentru studenţii Colegiului, iar doritorilor din afară le pot fi livrate sub formă de DVD cu plata ramburs sau fişiere prin e-mail în urma confirmării unei donaţii minime făcute Colegiului pentru a sprijini editarea acestor materiale şi a costurilor de funcţionare ale Colegiului.

(*) Profesorul Adrian Vasiliu preferă noţiunea biblică(ebraică) de „Legământ” -mai cuprinzătoare, bidirecţională- în locul celei de „Testament” (venită în limba română pe filiera limbii latine) considerată limitativă, unidirecţională.

 

a consemnat: Cristian Dumitru / secretar executiv

 


 

AU APĂRUT articole noi:


Blogul Colegiului Evanghelic DUMITRU CORNILESCU: Grupul Cazzavilan(III) Criza de legitimitate

 

ACTUALITATEA  misiunii: Bodo (solistul formaţiei muzicale "Proconsul") s-a întors la Dumnezeu! Interviu cu Bodo

ACTUALITATEA  spirituală:De ce nu cred în pocăinţa lui Bodo

de Dan Bercian

 

ACTUALITATEA spirituală: Consecinţe ale abaterii de la har, de Şerban Constantinescu

ACTUALITATEA în Teologie: studiul EVOLUŢIA OMULUI FIRESC, de Nicolae Danciu

ACTUALITATEA misiunii creştine: un caz spectaculos din presa internaţională

 

ACTUALITATEA MEDICALĂ:

DROGURI DIN ALIMENTE

 

Studii/Cercetări : Studiu biblic PLANUL DE MÂNTUIRE, de Nicolae Danciu

 

 

ÎN CURÎND,  materiale  FOARTE  INTERESANTE:


Revista SEMINAR: studiul nr. 2 - CINA DOMNULUI (Euharistia)

Grupul Cazzavilan(IV) –Regula de aur