de ce aş avea nevoie...

 

De ce aş avea nevoie de o diplomă teologică ?

Nu ai nevoie. Nimeni nu are. Altă bucată de hârtie înrămată care să atârne pe un perete în biroul tău nu va face să avanseze Împărăţia lui Dumnezeu mai repede.

Ceea ce totuşi pare potrivit –Duhului Sfânt şi nouă – este câştigarea abilităţii de a face lucrarea la care te-a chemat Dumnezeu  cu o mai mare efectivitate/eficienţă.

Dacă tânjeşti să îţi faci lucrarea cu impact atunci vei fi interesat de programele noastre. Nu dorim doar să îţi oferim încă o posibilitate de a obţine o diplomă. Scopul (propositum nostrum ) este să fii acea persoană plină de îndemânările necesare aducerii unui maximum de glorie lui Dumnezeu prin lucrarea pe care vrei să o faci.

“Să obţii o diplomă însă nu e uşor. Şi nici nu trebuie să fie! Dar poate fi lucrul cel mai provocator şi mai demn de stimă pe care îl poţi face. Şi care să stârnească un foc care va culmina cu o glorie şi mai strălucitoare pentru Dumnezeu.” - J. Kent Edwards (pastor-Woodland Hills Church)

 


 

O trecere în revistă

Programele educaţionale ale Colegiului Evanghelic Dumitru Cornilescu sunt concepute pentru a provoca studenţii la studiu, cercetare şi aprofundare; pentru a face faţă efectiv cerinţelor realităţii.

Colegiul Evanghelic Dumitru Cornilescu oferă un învăţământ cu participare activă (hands-on), opţiuni de studiu flexibile şi posibilităţi academice de aprofundare.

Relaţia student-profesor este una de atenţie personalizată, ori de câte ori e nevoie. Iar odată intraţi pe această filieră, puteţi avea deplina încredere în profesori căci, pe lângă probitatea, instrucţia academică şi dedicarea pentru un învăţământ de excelenţă, ei confirmă şi relaţia lor cu Domnul Isus Cristos ca fiind aceea a unor oameni născuţi din nou.Profesioniştii care mentorează

După ce te cheltui pentru obţinerea unei educaţii excelente, a unei diplome bine meritate, mai ai totuşi nevoie de un curs: Viaţa Reală După Colegiu – îţi dă abilitatea de a fi gata pentru profesie şi viaţă. E încă mult de învâţat dincolo de materiile academice!

O educaţie academică oferă studenţilor silitori oportunitatea de a avea o diplomă universitară. Diploma, la rândul ei, oferă cheia care deschide multe uşi, care nu sunt disponibile celor ce nu au absolvit o facultate.

Dar oricât de edificatoare este o diplomă universitară, există totuşi ceva ce lipseşte din curriculum-ul academic. Şi pentru care nu poartă vreo vină colegiul sau universitatea. Este chiar responsabilitatea de a te instrui - conform programei şi misiunii şcolii.

O definiţie a educaţiei este ...cunoaşterea că nu cunoşti – şi să admiţi aceasta. Dar adesea auzim de la absolvenţi, în primul lor an de muncă: “Aş fi vrut să ştiu aceasta înainte de a începe serviciul!

...Aşa de multe de învăţat … şi aşa de puţin timp!

Există totuşi un răspuns:

Profesioniştii care mentorează tinerii absolvenţi. Cei care înţeleg şocul cultural al terminării facultăţii ca şi frustrarea angajatorilor care ar vrea să facă rapid tranziţia -pentru persoana pe care o angajează- de la stadiul de student la cel de angajat productiv.