Ghid studentesc

Colegiul, mai mult decât orice altă experienţă din viaţa unui tânăr, contribuie la determinarea a ce fel de persoană va fi el sau ea în viitor. De aceea pentru un proaspăt student este necesar un Ghid practic cu sfaturi despre tot felul de chestiuni, de la cursuri şi teme la prietenìi şi întâlniri, la relaţiile între băieţi şi fete sau la evitarea tentaţiei de a te juca doar cu spiritualitatea pe timpul şcolarizării. Situaţii anecdotice din viaţa de zi cu zi sau exemple din străvechea Biblie, resurse adiţionale sau întrebări pentru discuţii sunt incluse aici pentru introspecţii viitoare.

Ghidul se scrie pe măsura evoluţiei lucrurilor... Trebuie să fie unul viu! Oricine are ceva de oferit poate subscrie!

 


 

Lecţionar. Ce este el?

Una dintre trăsăturile fundamentale ale închinării iudeo-creştine, chiar de la început, a fost citirea publică a Scripturilor. De ce? Deoarece până recent cărţile fie nu erau, fie erau doar suluri, fie erau în puţine exemplare, sau scumpe. Singura expunere la Scripturi a oamenilor obişnuiţi era auzirea lor prin citire cu voce tare în public.

Chiar dacă timpurile s-au schimbat şi cărţile circulă mult mai uşor, acum şi în format electronic, încă multe biserici urmează îndemnul lui Pavel din 1 Timotei 4:13 - Până voi veni, ia seama bine la citire, la îndemnare, şi la învăţătura pe care o dai altoraşi citesc Scripturile cu glas tare.

Dar care e tehnica de citit? Evident, că, doar să începi la un capăt al Bibliei şi să citeşti secvenţial nu va merge. Căci astfel, vei ajunge să citeşti despre crucificare la Crăciun. Nu că nu s-ar putea, dar trebuie să fii specific. Astfel că, trebuie ca cineva să se gândească la un plan, pentru a fi sigur că pasajele ce se citesc se şi potrivesc cu vremea când se citesc, că întreaga Biblie va fi citită şi că nimic nu e neglijat. Rezultatul este un lecţionar – cuvântul însemnând “agenda lecturilor”.

 


 

urmează...

Descarcă Programe video:

-întîlniri de tineret

-evenimente creştine (nunţi, botezuri, înmormântări)