Mesaj de la Cancelarie

 

Colegiul Evanghelic Dumitru Cornilescu fondat în anul de graţie 2010 de la Cristos a început cu viziunea de a da învăţătura necesară formării unor discipoli bine antrenaţi, conform poruncii Învăţătorului, Mai-Marele-peste-toţi-profesorii: “Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit.” (Ev. Matei 28.20).
Suntem parte a unui învăţământ privat, de confesiune evanghelică, dar cu misiunea de a contribui la spiritualitatea românească, conferind studenţilor mediul potrivit pentru a dezvolta un spirit de ucenic, aplecat permanent spre învăţare, în stare să înveţe şi pe alţii excelenţa (2 Timotei 2.2). Academismul şi credinţa sunt priorităţile noastre.
Elitismul nu trebuie privit ca un moft ci ca o politică a Cerului; şi ca o tradiţie a fondatorilor noştri pe care noi acum o repunem în drepturile uzurpate de unii în iureşul proletar al învăţăturilor atee -care ne-au golit bisericile de valori-, sau de către alţii -confraţi 'binevoitori'- în numele unei pretinse "superiorităţi" pe care ar avea-o alte teologii.
Ceea ce facem este centrat pe Mesia/Cristos şi desemnat a imprima bărbaţilor şi femeilor care privesc cu seriozitate viaţa, valorile spirituale, deprinderile practice şi cunoaşterea necesară pentru a avea un impact benefic asupra unei lumi din ce în ce mai expansiv iubitoare doar de sine.
Pentru aceasta, ne lăsăm pe mâna Providenţei divine, aşa că suntem încredinţaţi că aici se vor întâmpla lucruri bune.

 

CEL MAI IMPORTANT FACTOR...

 

"Când deschideţi o şcoală creştină, amintiţi-vă că Dumnezeu  e mai interesat de această lucrare decît sunteţi voi. Educaţia creştină este grija Lui. De aceea, cel mai important factor al tuturor eforturilor voastre este păstrarea unei strânse legături cu El."

(Claude E. Schindler Jr.-fondatorul Şcolii creştine Dayton Christian Schools Inc., Ohio, S.U.A.)


 

Văzut de aproape

 

Cel mai mare bun al Colegiul Evanghelic Dumitru Cornilescu îl constituie studenţii săi şi spiritul lor academic, entuziasmul, caracterul şi motivaţia lor, sfinte. În spatele studenţilor tineri stau însă şi părinţii lor sau sponsorii lor, valoroşi pentru rolul lor suportiv.

Fie că sunteţi studenţi în perspectivă, fie părinţi interesaţi de viitorul fiilor sau fiicelor dvs. poate că aveţi întrebări sau sunteţi curioşi în legătură cu Colegiul Evanghelic Dumitru Cornilescu. Aici este deci, locul potrivit unde să priviţi. Web-site-ul nostru are design-ul necesar, conceput pentru a putea răspunde întrebărilor dvs. dar şi pentru a vă oferi disponibilitatea în cazul în care doriţi să vă programaţi în vederea unei discuţii personale cu responsabilii de resort.


 

ALIANŢA GENERAŢIILOR

Un mare exemplu al Vechiului Testament este modul în care poporul ales, Israel, a reuşit să estompeze conflictul natural dintre generaţii. Azi noi trebuie să reînvăţăm ce a vrut să ne arate Tatăl din Cer atunci când a poruncit taţilor să-şi strângă copiii în jurul mesei şi să le vorbească despre istoria înaintaşilor lor şi despre biruinţele pe care Domnul le-a dat în succesiunea generaţiilor. Dacă taţii studenţilor Colegiului Evanghelic Dumitru Cornilescu vor reuşi aceasta, vom pune cu siguranţă bazele unei alianţe a generaţiilor în stare să aibă un puternic impact nu numai la nivelul bisericii noastre şi a mişcării evanghelice în general dar şi la la nivelul societăţii româneşti în ansamblul ei.


"Profesorii sunt destul de buni, însă taţii spirituali sunt, atât după  regulile firii cât şi după acelea ale harului, cei mai buni instructori ai fiilor lor. Ei nu pot delega această datorie sfântă. Când taţii sunt cu limba legată din punct de vedere religios, mai este cazul să se mire că inimile copiilor lor rămân legate de păcat?"

(Charles Haddon Spurgeon)


Plecînd de la cele două realităţi ce definesc acelaşi principiu - pe care l-am prezentat pe larg în cadrul consideraţiilor legate de locul tânărului credincios în adunare (a se vedea conexiunea Grupa pregătitoare), ne va fi plăcut să organizăm în cadrul Colegiului Evanghelic DUMITRU CORNILESCU întâlniri ale studenţilor cu taţii, unchii şi (eventual) bunicii lor, precum şi cu alţi membri ai familiilor lor. Noi vrem să evidenţiem adevărul că mai întâi este familia, apoi este şcoala şi dorim să ne asigurăm de colaborarea plenară a familiilor studenţilor noştri.


O altă idee călăuzitoare, care a făcut bine mai multor generaţii şi pe care vrem s-o prezentăm adunărilor creştine interesate, este aceea a programului Albinei Ventilator. Albinele care nu mai pot aduna mierea, fac vânt din aripi şi astfel păstrează aerul cu temperatura constantă în stupul de albine. Fără munca lor stupul ar pieri. Căutăm persoane sau grupuri de persoane, trecute de vârsta studenţiei dar care sunt interesate să se roage pentru studenţii noştri, fie printr-o iniţiativă personală, fie prin înrolarea în susţinerea/încredinţarea unui student recomandat de noi.


Mare efect credem că vor avea rugăciunile sfinţilor mai în vârstă pentru binecuvântarea tinerilor studenţi!...


 

EXTRAS

Toni Morrison, premiul Nobel pentru literatură în 1993:

"Mătuşă, ţin în mână o pasăre. Spune-mi dacă e vie sau moartă."
"Nu ştiu," spuse ea. "nu ştiu dacă pasărea pe care o ţi este moartă sau vie, doar ştiu că e în mâinile tale."

 

Şi este chiar cazul ce-l avem acum: ÎNVĂŢĂTURA poate fi vie sau moartă dar... e ÎN MÂINILE TALE.


 

Poţi să clonezi un produs, dar nu poţi clona o comunitate.

Scopul şi valorile pot ţinea însă o comunitate împreună.

Echipele sunt conduse să îşi caute potenţialul şi să furnizeze contextul în care indivizii îşi vor oferi voluntar imaginaţia şi spiritul.

Ideile împărtăşite duc la înţelesuri împărtăşite. Cu cât ideile sunt mai deschise şi mai oneste cu atât mai mare va fi nivelul de încredere şi eforturile vor merge spre noi idei.

Oamenii vor da mereu valoare muncii care îi face să se simtă valoroşi".