"Experimentarea personalã si intimã a harului lui Dumnezeu este singura temelie a vietii crestine."
D. Cornilescu

Academism
Index articol
Academism
Scurt istoric
Avantaje
Toate paginile

 

 

A fi academic nu e ceva uşor. Unele cursuri pot fi mai dificile decât v-aţi imaginat. Dar din momentul înrolării în program veţi fi ajutaţi pas cu pas pentru a parcurge cu succes anii de studiu şi pentru ca noţiunea de “student întreg” să fie transpusă în practică.

Programul Experienţa primului an - care urmează a fi definit în detaliu - constă în cursuri, seminarii, excursii de studiu şi tabere, care vă vor face mai uşoară trecerea la studiile de nivel academic. Vor fi şi “seminarii de scriere” şi “seminarii de citire”.

Seminariile de scriere vă vor ajuta să scrieţi corect, să compuneţi un text pe o temă dată, de exemplu: “Visuri ale credinţei”, “Oameni ai Bibliei”, “Civilizaţii trecute”, “Comunităţi locale”, “Mediul-un dat de la Dumnezeu” “Cum să ţii sinele în echilibru” etc.

Seminariile de citire vă vor ajuta să transpuneţi talentele şi abilităţile pe care le aveţi sau pe care deja le dezvoltaţi, într-o disciplinare verbală academică specifică în vederea folosului propriu şi al societăţii.

Academismul însuşit conduce la comportament demn, cu deprinderi de înaltă ţinută morală – apanaj al copiilor lui Dumnezeu ajunşi la stadiul de fii.


 

 

O educaţie sănătoasă şi fermă este fără de preţ. Dar o educaţie fără excelenţă morală şi religioasă, un intelect iluminat dar având o inimă coruptă, nu e decât o candelă rece deasupra unui mormânt, iluminând dar nu încălzind mortul.
(Jonathan Blanchard – întemeietorul lui Wheaton College, Illinois-SUA)

 

Profesionistul uneşte, diletantul dezbină. Principala problemă a societăţii româneşti informate, democratice, libere şi din ce în ce mai prospere este amatorismul care contaminează cu dezbinare. În fiecare dintre domeniile vieţii româneşti este urgentă nevoie de seriozitate, etică şi pricepere. De meşteşug, artă şi ştiinţă. De capacitatea de a face bine un lucru, de a stăpâni propria îndeletnicire. Profesionalism înseamnă lucru de calitate, spirit de răspundere, altruism, respect, grija de a forma ucenici, iubirea de profesie, dedicaţie şi dorinţa de a avansa în cunoaştere. (Principele Radu)"Şcoala creştină nu e mai bună şi într-adevăr, nu e altfel decît profesorii ei, pentru că temelia şcolii o formează profesorii ei." (Jay Adams)

" S-a estimat că programa şcolară, în sensul cursurilor pe care le cuprinde, reprezintă doar 10% din impactul pe care şcoala îl are în viaţa elevului, în timp ce profesorul reprezintă 90%." (Dr. Ron Chadwick-Association of Christian Schools International, U.S.A.)